top of page
  • Yazarın fotoğrafıSalih İnce

Reklam Bütçenizi Boşa Harcamanın Kesin Bir Yolu: "Püskürt ve Dua Et"

Reklamlara para harcamak bazen korkutucu olabilir çünkü bu paranın geri gelip gelmeyeceğini bilemezsiniz.


Tek bir müşteri bile getirip getirmeyeceğini bilmeden reklamlara para harcamak, endişe verici olabilir.


Gelin bunu çözelim ve reklamların başarısız olmasının ilk ve en büyük nedenini konuşalım:


Kalbi Atan Herkese Mesajınızı Göndermeyi Bırakın


Herkese pamuk eller cebe demeden önce, onları hazır ola geçirip dikkat etmelerini sağlamalısınız. Ve acı gerçek şu ki, birçok iş bunaltıcı derecede sıkıcıdır.


Ama mesele şu: Dünyadaki en sıkıcı şeyi satıyor olsanız bile, DOĞRU müşteri çöp kutusuna atlayan bir rakun gibi bunun üzerine atlayacaktır.


Önemli olan bu kişilerin kim olduğunu bulmak ve onlarla doğrudan konuşmaktır.


Genel Kitleyi Unutun - Hayalinizdeki Alıcıya Odaklanın


Rakamlar oyununu oynamak ve birkaç iyi olasılığa rastlamayı ummak yerine, cerrahi müdahalede bulunmalısınız. Titiz. Kesin. Derinlemesine araştırın ve mükemmel müşterinizin tam olarak kim olduğunu bulun.


Onları geceleri ne uyutmuyor? Eşlerinden hangi gizli arzuları saklıyorlar? Onları neyin harekete geçirdiğini öğrendikten sonra, "PARAMI AL!" dedirtecek bir teklif hazırlayabilirsiniz.


Bulaşık Suyu Kadar Sıkıcı Ürünleri Olmazsa Olmaz Harikalara Dönüştürün


Şimdi, ne düşündüğünüzü biliyorum: "Ama benim ürünüm/hizmetim bir sıhhi tesisat işi kadar heyecan verici! Bunu nasıl süsleyeceğim?"


İdeal müşterinizin kulaklarını dikleştirecek açıyı bulmalısınız. Gizli faydaları vurgulayın, duygularına dokunun, onlara hizmetiniz olmadan hayatlarının tamamlanmayacağını hissettirin.


Hayalinizdeki alıcıya lazer gibi odaklandığınızda, reklamlarınızla tüm lanet interneti halı bombardımanına tutmanıza gerek kalmaz. Tüm bütçenizi boş yere harcamadan, mesajınızı TAMAMEN doğru kişilerin önüne çıkarabilirsiniz.


O yüzden, saçma sapan pazarlamayla uğraşmayı bırakın ve size para atmak için yalvaran müşterilerle yakınlaşmaya başlayın. İnanın bana, sonuçtan memnun kalacaksınız.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page