top of page
  • Yazarın fotoğrafıSalih İnce

Pazarınız'ın "Aklıma O Geldi" Seviyesine Ulaşmak

Birçok marka ve şirketin akılda kalıcılığı inanılmazdır. Kola deyince aklınıza hangi marka geliyor? Arama motoru deyince aklınıza hangi marka geliyor? Ünlü TV şovlarını düşünün, aklınıza hangi şov(lar) geliyor?


Bunları zihninizde yanıtladınız. Bu, "aklıma o geldi" prensibinin ön koşuludur. Ne düşünürseniz düşünün aklınıza ilk gelen o parlak şeydir.


İdeal olarak, bölgenizdeki her potansiyel müşteri, sattığınız ürün veya hizmeti ve/veya çözdüğünüz sorunu düşündüklerinde sizi düşünmelidir. Gelin bunun nasıl mümkün olacağından bahsedelim:


Rakiplerinizi Geçmek İçin TGT Kullanmak


Bir zamanlar lisedeydim... Çok önemli bir kimya projesi günüydü ve sınıftaki herkes sırayla sunum yapacaktı. Bilmenizi istediğim bir şey var.


Bu tür topluluk önünde yapılan konuşmalarda herkes ya sonlarda olmak (geç olsun da ne zaman olursa olsun) ister ya da ikinci olmak(birinci bir çıksın, ben de özgüvenimi toplamış olurum hem erken de çıkmış olurum) ister...


...ama kimse, hiiiç kimse ilk çıkmak istemez.


Ve hoca da bunu çok iyi bildiği için sorar: "ıııı, hadi başlıyoruz... şimdi listeden seçmeye başlayacağım ama bir sorayım, gönüllü var mı?"


Tabii ki ben, her zamanki gibi süper kahraman özgüveniyle, ilk çıkmaya gönüllü oldum.


Ve o sunum, 30 yıllık hocanın öğretmenlik hayatında en çok beğendiği sunum oldu.


Neden mi? Çünkü TGT kullandım da ondan.


TGT, **Taş Gibi Teklif** demek bu arada. Ve gelmiş geçmiş en iyi "aklıma o geldi" etkisi oluşturma aracı.


Müşteri Yakalamak İçin Koridor Kurmak (Sales Funnel)


Satış koridoru, İngilizceden birebir çevirirsek satış hunisi demek.


Temel ilke, servisinizi ya da malınızı satmak istediğiniz kişiye anında satmak yerine yavaş yavaş ve alıştırarak satmaktır.


Tabii bunun altında yatan düşünce de anında satmaya çalışmaktan daha çok satıp satılmadığını öğrenmektir.


Tanımı anladığınıza göre, örneğimize geçelim:


Diyelim ki hizmet bazlı bir iş yapıyorsunuz. Bu fotoğrafçılık olabilir, tesisatçılık olabilir, dişçilik de olabilir ya da herhangi bir hizmet.


Şirketinizi (işinizi) nasıl popülerleştirirdiniz?


Belki reklam yayınlamaya başlardınız? Belki dükkanınızın dışına bir tabela koyardınız? Belki yakınlarınıza kendi işinizi kurduğunuzu söylerdiniz?


Belki de yukarıdakilerin hepsini yapardınız. Bunlar çok iyi başlangıçlar...


Şimdi buna bir TGT ekleyelim ve her şeyin turbo halini görelim.


"X yapmak için ücretsiz rehberimizi indirin" ya da "E-postanızı buraya girin, size Y'yi yapmanın en iyi yolunu gönderelim." veya "Bizimle bugün iletişime geçin, size Z yapmanın en iyi yolunu anlatalım." gibi bir şey.


Onlara geri dönmeleri için bir sebep veriyoruz. Ellerini kaldırıp: "Evet, lütfen benimle iletişime geçin" dedirten türden bir şey.


Küçük İşletmeniz İçin Reklamlarınızı Anında Nasıl Geliştirirsiniz


TGT bu işin tadı tuzu gibi: olmasa da olur ama olursa enfes olur. Hem ŞU AN almaya hazır müşterileri hem de alma konusunda müphem olan müşterileri kendine çekiyor. Bir liste inşa ediyorsunuz, sattığınız şeyle ilgilenen bir sürü insan size geliyor. Hem bugün hem de yarın için bir gelecek inşa ediyorsunuz.


Şimdi yapacağımız şey, pazarlamanıza TGT’ler eklemek olacak. Çok kolay, bir maliyeti yok ve HER ŞEYİ değiştirme yeteneğine sahip.


Hoşça kalın,


Salih


NOT: Eğer bu konuda size yardımcı olmamı istiyorsanız, ya da sizin için yazmamı, veya sizin daha iyi yazmanızı sağlamamı... hepsi mümkün!


Ajansımızla bugün iletişime geçin. Eğer uyuşuyorsak ben bizzat şirketinize ve şu anki pazarlamanıza bakacağım, neleri farklı yapabileceğimiz hakkında bir strateji geliştireceğim ve bunu bir telefon görüşmesinde derinlemesine konuşacağız.


Taahhüt yok, zorunluluk yok.


Eğer bizimle çalışmak istiyorsanız tam olarak nasıl olacağını anlatacağım, eğer istemiyorsanız sıkıntı yok. Baskı yok, zorunluluk ve rahatsız edici satış taktikleri yok.


Hoşunuza gitti mi? O zaman şu formu doldurun: https://www.msimarketingresults.com/tr/free-marketing-analysis







Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page