top of page
  • Yazarın fotoğrafıSalih İnce

Kitlesel Pazarlama İşe Yaramıyor. Yerine Bunu Yapın:

Güncelleme tarihi: 27 Ağu

Hemen sorayım: İdeal müşteriniz kimdir?


Birçok işletme sahibi bu soruyu şu şekilde yanıtlıyor:


'Kalbi atan ve bana ödeme yapabilecek parası olan herkes'.


Bununla ilgili iki sorunumuz var:


Hiçbir filtreleme yapamıyoruz.


Yalnızca sınırsız bir pazarlama bütçeniz varsa işe yarıyor.


Bu tanıma uyan herkese ulaşmaya çalışıyorsak, pazarlama kampanyamız için birkaç milyar lira iyi bir başlangıç ​​olur.


Peki ya küçük bir Afrika ülkesinin GSYİH'sinden daha düşük bir pazarlama bütçesiyle çalışıyorsanız?


Bu makale tam size göre!


Halı Bombası Pazarlaması Neden İşe Yaramaz?


Hepimiz kitle pazarlamasına maruz kalarak büyüdük. Coca Cola, McDonalds, Ulker. Bu şirketler öylesine her yerde ki onlarsız bir dünya hayal etmek neredeyse imkansız.


Sonra şirketimizi kuruyoruz. Ve Coca Cola gibi pazarlama araçlarından yoksun olduğumuzu fark ediyoruz. Pazarı mesajımızla doyurmak için yeterli bütçemiz yok.


Sloganınızı veya logonuzu halı bombardımanına tutmak, milyar dolarlık bir işletme değilseniz işe yaramaz. Ayrıca bu büyük markaların hiçbiri ise bu şekilde başlamadı.


Aslında, tanıdığınız her büyük markanın aynı mekanizmayı kullanarak ise başladığına eminim.


Bir KGS oluşturdular. Kaya Gibi Sağlam bir teklif. Doğrudan ideal müşterilerine hitap eden bir teklif. Ürün veya hizmetleri için mükemmel müşteriler olarak tanımladıkları kişiler.


Etkili pazarlama, yalnızca bu konsepte ve sadece bu konsepte dayanır. KGS'inizi doğru kişilerin önüne çıkarabiliyor musunuz?


KGS'nizle Dinamit Pazarlama


Geçtiğimiz günlerde 'patlayıcı balıkçılık' veya 'dinamit balıkçılığı' diye bir şey hakkında bir belgesel izledim. Bazı insanlar (sanırım Tanzanya'daydı) suya bir dinamit çubuğu attığınızda balık tutmanın çok daha kolay olduğunu anladılar.


Dinamit patlar, balıklar patlamadan ölür veya sersemler, siz sadece onları toplarsınız. Olta iplerine, yemlere veya bu tür şeylere gerek kalmaz.


KGS'nizin pazarınızda sizin için yapacağı şey budur. Sadece ideal müşterileriniz mesajınıza manyetik olarak çekilmekle kalmaz, teklifiniz sağlamsa, bunu düşünen, fikirle oynayan, onu düşünen insanları da çekersiniz. Yani TÜM balıkları toplarsınız.


Peki bir KGS nasıl oluşturulur? Bunu bir sonraki yazıda konuşalım.


Yakında görüşmek üzere, Salih


Not: Bir KGS'ı işinizde nasıl uygulayacağımı bilmek istiyorsanız, benimle iletişime geçmekten çekinmeyin. BURADAN formu doldurun, ekip üyelerimden biri sizinle iletişime geçerek iyi bir eşleşme olup olmadığımızı görecektir.


0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page