top of page
  • Yazarın fotoğrafıSalih İnce

Daha İyi Yazarak Satışlarınızı Artırın (bölüm 2- Yenilgisiz BAR Testi)

Son yazımızda içeriğinizin ideal potansiyel müşterinizi korkutmadığından emin olduk. Eğer henuz okumadiysaniz iste burada: https://www.msimarketingresults.com/tr/post/daha-i̇yi-yazarak-satışlarınızı-artırın


Tamam, şimdi içeriğiniz rolüne uygun görünüyor. Bir okuyucu için gerçekten kolay bir şekilde okunmasını sağlamamızın zamanı geldi. Onları cezbettiğimizde, yazdığımız her şeyi okumaya devam etmelerini sağlamak bizim görevimiz.


Peki bunu nasıl yapıyoruz?


Tıpkı bir barda yapacağınız gibi.


Yazınızı Düzeltmek İçin BAR Testini Kullanın


"Bir işletme sahibi olarak göreviniz sorunları çözmektir. Elektrik sorunları yaşayan biri mi var? Müşterinin sorununu çözmek için kendi işinizi yapan sertifikalı bir elektrikçi olmanız iyi bir şey. Bu, çoğu işletme sahibinin zaten bildiği kendi işinizi yürütmenin temel ilkesidir, ancak hiç kimse sizin varlığınızı bile bilmediğinde ne olur? Karşı sokaktaki Ahmet Abi sizin kim olduğunuzu bile bilmiyorsa sorunları nasıl çözeceğiz? Biz pazarlıyoruz, ancak müşteri çekmemizi ve satış yapmamızı sağlayan çok özel ve stratejik bir şekilde pazarlıyoruz.”


Gözleriniz kamaşmadan veya arkadaşınızın yapay zeka tarafından ele geçirildiğini düşünmeden tüm bunları başarırsanız… benden daha cesur bir adamsınız.


Bu, yakın zamanda gördüğüm gerçek bir makaleden alınmış gerçek bir metin.


BAR testini geçemiyor.


"Peki, Bu Efsanevi BAR Testi Aslında Nedir?"


BAR Testi yenilmez ve tartışmasızdır. Yüzyıllardır işe yaramıştır ve yüzyıllar boyunca daha işe yarayacaktır. Gelecekte daha fazla bar olmasa bile bu test yine de işe yarayacaktır. İnsanlar Dünya'da yürüdükçe bunu metni önemli ölçüde iyileştirmek için kullanabileceksiniz.


İşte nasıl kullanacağınız:


Bir metin parçasına bakarsınız ( iş konuşurken biz buna 'kopya' diyoruz) ve kendinize şunu sorarsınız:


'Bunu gerçek bir insana sohbette söyler miydim?'


Çok basit ve her seferinde işe yarıyor.


Şu cümleye bakın:


Bir işletme sahibi olarak göreviniz sorunları çözmektir. Bu, çoğu işletme sahibinin zaten bildiği kendi işinizi yürütmenin temel ilkesidir, ancak hiç kimse sizin varlığınızı bilmediğinde ne olur?


Gerçek bir sohbette, bu şöyle bir şeye benzerdi:


Çoğu işletme sahibi zaten geçimini sorun çözerek sağladığını bilir. Ancak insanlar sizin varlığınızı bile bilmiyorsa bunu yapmak zordur, değil mi?


Bunun daha mantıklı olduğunu görüyor musunuz? Ve okumanın çok daha kolay olduğunu?


İlk cümle, insan gibi davranan bir uzaylıya benziyor. İkinci cümle, gerçek bir insana benziyor.


İşte Yazınızı Düzeltmenin En Hızlı ve En Kolay Yolu :


Her seferinde işe yarayan bir numara. Kulağa basit ve neredeyse çocuksu gelecek... ama bunu denerseniz, size söz veriyorum ki son derece yararlı olacak.


Metninizi yüksek sesle okuyun.


Akıcı olup olmadığına bakın. Nerede tökezliyorsunuz? Nerede tuhaf geliyor? Bunu gerçekten bir insana söyler miydiniz?


Bir arkadaşınızla konuşuyormuş gibi yapın. Yakın zamanda okuduğum bir örnek daha:


Ancak, günümüzde iş yapan insanların çoğu, ürünlerinin hangi sorunu çözdüğünü, en olası alıcılarının erkek mi kadın mı olduğunu, yaş aralığının ne olduğunu, ilgi alanlarının ne olduğunu veya/hatta hangi saç kesimini yaptırdıklarını bile düşünmüyor


Bu 34 kelimelik bir cümle. Bu cümleyi yüksek sesle okursanız muhtemelen bir cümlenin devamı olduğunu fark edeceksiniz. Bir yerinde nokta olması gerekiyor. Çünkü gerçek hayatta nadiren 34 kelimelik cümleler kurarız.


Konuşmanın bir akışı vardır. Bazı cümleler uzun, bazıları kısadır.


Şu cümle gibi. Sadece üç kelime.


Bu alışkanlığı edinin. Yazınızı daha iyi hale getirecek. Garanti ediyorum.


Bu tavsiyeyi içeriğinize uygulayın ve yazdığınız her şeye ne kadar daha fazla yanıt aldığınızı görün.


Yakında görüşmek üzere,


Salih


Not: BAR testini ve konuşacağımız diğer prensipleri kullanarak materyallerinizi kontrol etmemi, yeniden yazmamı ve geliştirmemi ister misiniz?


Bugün ajansımla iletişime geçin. Eğer iyi anlaşırsak şirketinize ve pazarlamanıza şahsen ben bakacağım, neyi farklı yapacağıma dair bir strateji geliştireceğim ve bunu sizinle bir telefon görüşmesinde derinlemesine tartışacağım.


Ücret yok, taahhüt yok.


Birlikte çalışmak istiyorsanız size bunun tam olarak nasıl işlediğini anlatacağım, birlikte çalışmak istemiyorsanız da sorun değil. Zorlama yok, baskı yok, can sıkıcı satış taktikleri yok.


Kulağa hoş geliyor mu? O zaman şu formu doldurun: https://msimarketingresults.com/tr/free-marketing-analysis

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page